Fjeldheim-Knudsen AS ble månedens NHO-bedrift!

God planlegging har gjort murmesterfirmaet Fjeldheim-Knudsen AS i
Solbergelva til en friskere bedrift.

Rune Borgersen og Odd Runar SagaNå har det 15 år gamle murmesterfirmaet med femti ansatte, blitt hedret som månedens bedrift av NHO innen inkluderende arbeidsliv (IA).
- Vi har lagt oss i selen med god planlegging av arbeidsdagen for våre ansatte. Ingen behøver å jobbe døgnet rundt, sier daglig leder Rune Borgersen (t.v.) og Odd Runar Saga. - Det hele handler om trivsel, legger de til.

I løpet av en dag kan en murer legge så mange som 5-600 murstein utendørs og i all slags vær. Når mann vet at en murstein veier 2,6 kilo med mørtel, var belastningsskader ikke uvanlig i bransjen. Murerfirmaet Fjeldheim-Knudsen AS i Solbergelva ved Drammen er en av sin bransjes største virksomheter. De har jobber over hele Østlandet.
I Drammen sentrum er utvidelsen av Aass Bryggeri ved Elveparken den siste synlige jobben. I byen har de forøvrig stått bak murerarbeidet på Konnerud kirke, Gulskogen skole og den katolske kirken.
Til tross for mange tunge løft og harde tak er sykefraværet nede på fire prosent. - Vi bruker mye energi på planlegging. Spesielt er det viktig at en byggeplass er ryddig, sier Borgersen.

Murerne hos Fjeldheim-Knudsen AS jobber vanlig dag på faste arbeidslag der de trives.
- Alle arbeidslagene møter på jobben i Solbergelva og har fellestransport til byggeplasser over hele Østlandet. Det er med på å øke effektiviteten.
Lærlingene tas ekstra godt vare på: Dersom en lærling opplever at dette ikke var drømmejobben, får han også verdifull hjelp til å finne noe annet.
- Vi ser på hederen fra NHO som en inspirasjon til å fortsette i samme spor, sier den daglige lederen av et murmesterfirma der trivsel er førsteprioritet.

Artikkelen sto i Drammens Tidende 17. mars 2006. Tekst og foto: Børre Ivar Lie.